Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/nrgcomco/joos.hu/html/modules/mod_featured_youtube_slider/helper.php on line 31

Warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/nrgcomco/joos.hu/html/components/com_k2/models/item.php on line 494

„Három szegény szabólegény” együttes

Hol volt, hol nem volt… kezdődik a mese a három szegény szabólegényről. A három testvér: Tomi, Sanyi, Norbi. A szabás-varrás nem annyira érdekelte őket, attól a naptól kezdve – ami persze nem ma történt - hogy drága édesapjuk megmutatta nekik, micsoda csudálatos zeneszerszámok vannak a világon. Ők így már csak egész álló nap muzsikálnának…! Tomi gitározni szeret, Sanyi a billentyűket nyomkodja napestig, Norbi meg a bőgő húrjait pengeti. 

https://www.youtube.com/watch?v=l_6YUQs0UCE&feature=youtu.be

 

Az apjuk meg is bánta, hogy megmutatta nekik a hangszerek világát. Azt mondta, maradjanak mégiscsak csak a kaptafánál, a tűnél, cérnánál, ollónál… abból szépen megélhetnek majd.

A három szegény szabólegény azonban egyre többet járt el muzsikálni hétszépségű, sokdombú falujuk „Pityes” nevű vendéglőjébe. Nem készült már több ruha, s a tű is rozsdásodni kezdett, a gombok elgurultak, a cérna spulnik szerteszét szaladtak.

Apjuk – bölcs ember lévén – látta, hogy az atyai szigorral már nem megy semmire, a fiúk mindáron zenélni szeretnének ezért az tanácsolta: „Lássatok világot, és ha lesz olyan hely ahol a zenétekre táncra perdül gyerek és felnőtt, akkor lesztek majd igazi muzsikusok.”

A három legény hát útra kelt és a koncert során derül ki, hogy milyen kalandos úton jutnak el arra a helyre ahol zenéjükre táncra perdülnek a gyerekek és a felnőttek. E közben megismerkedünk a hangszereikkel és a bátrabbak együtt zenélhetnek a három szegény szabólegénnyel.

Útjuk elmesélésében segítségükre lesz sok neves költő: A.A. Milne, Gazdag Erzsi, Devecseri László, József Attila, Gaál Zsuzsa, Kányádi Sándor. 

Közreműködik:

Hegyi Norbert, Norbi (jele a gomb) – bőgő basszus

Joós Tamás, Tomi (jele a mérőszalag) – ének, gitár

Dömötör Sándor (jele a spulni) – billentyűs hangszerek

https://www.facebook.com/pages/H%C3%A1rom-szeg%C3%A9ny-szab%C3%B3leg%C3%A9ny/509944269142944?ref=hl


 

GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI MŰSOROK – RENDHAGYÓ IRODALOMÓRÁK

IRODALMI ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

NÉPZENEI PROGRAMOK

EGYÉB MŰSOROK